El Narval Tres és un veler de 29 peus que va ser construit al 1979 de la mà dels astillers Nao-Glas a Barcelona, un Puma 29. A qualsevol que diguis que navegues un puma 29 et respondrà “molt mariner” un ritual curiós i recurrent que a dia d’avui no ens deixa de sorprendre


El disseny va ser cosa d’ Angus Primrose, per els que no en sabem molt resulta ser un dels grans noms de l’enginyeria naval. Tant va arribar a ser la fascinació pels Puma que a la 18a edició del Saló Nàutic de Barcelona en van arribar a col·locar un al mig de la Plaça Catalunya. Mai no sabrem si va ser el Narval, qui sap, de fet se’n van produir uns 100 exemplars com aquest.  Aquí podeu veure la crònica de Mundo Deportivo


El que en sabem en concret d’aquest Puma és que ha estat en relativament poques mans, que el van conservar amb molt de cura i que  fins l’any 1997 se’l coneixia com Tucan 2.  




Al Club Nàutic de Vilanova  el coneixen els mariners, però itambé havia dormit a badalona, acompanyat d’altres Pumas. Podeu llegir els refits que se li van fer l’any 2019 a mans de l’antic armador i algunes singladures que va compartir sobre el seu viatge a les illes gregues , qui sap si el Narval pugui tornar mai a navegar-les.


Un vaixell antic que encara navega prou bé amb poc vent, maniobra amb molta facilitat amb un interior ampli, pots estar-hi de peu còmodament. El Narval està molt ben conservat, es veu que el germà d'un dels antics armadors era fuster i en comparació amb altres Pumas els detalls i l'estat de la fusta són envejables.




Si ens endinsem en l'interior, compta amb un camarot a proa, un bany separat, una petita cuina molt funcional, un llit perfecte per la navegació i una gran taula plegable que un cop recollida genera un espai molt ample.

Però a més de ser un vaixell molt habitable i còmode és, com sempre diuen, molt mariner. Un veler estable, que vira fàcilment i molt còmode de timonejar. Amb gairebé tota la maniobra redirigida a banyera, es pot navegar perfectament en solitari.

Pel que fa a les instal·lacions, ara per ara, és un veler auster amb els requeriments bàsics per a una navegació segura: sonda, gps, pilot automàtic, llums de baix consum i la nevera. Té instal·lades unes plaques solars que cobreixen les necessitats més bàsiques i fan que no necessitem connectar-nos a port sovint.



Si seguiu el blog i les xarxes us n'anirem compartint tots els secret i detalls.